Door de ongerepte sneeuw.

Nieuwsgierig naar het Noorderlicht.

Zoevend over bevroren meren.

NextPrev

Tores,

Tore, zo heette onze buurman. Van hem leerden we vele ins en outs over het leven in Lapland. Hij leerde ons de weg vinden in de natuur, hoe te lopen door het moeras, welk water is drinkbaar en welk water niet, wanneer dien je waar te vissen, hoe maak je vuur ook als het hout nat is, hoe bereid je de verschillende vissoorten,hoe droog je vlees in de buitenlucht. Kortom bijna alles wat we weten over het gebied waarin we leven en ons hart aan hebben verpand weten we van Tore. Eind oktober 2012 is hij op 81-jarige leeftijd overleden en hebben wij zijn huis overgenomen. Ter ere aan hem en om de prachtige herinneringen levendig te houden hebben we zijn - nu dus ons -huis Tores genoemd.

Gedurende 2013 werd het huis volledig gerenoveerd. Zo werden alle wanden voorzien van houten panelen, is de badkamer inclusief al het leidingwerk geheel vernieuwd en kwam er een splinternieuwe keuken in te staan. Ook van buiten werd het huis helemaal opnieuw in de verf gezet en kreeg het een opknapbeurt. Er is een grilplaats met banken ingericht en een 'badtunna' (Laplandse jacuzzi) tegen de bosrand geinstalleerd. Lekker welverdiend relaxen in het warme water na een heerlijke dag in de Laplandse natuur te hebben doorgebracht. Wat wil een mens nog meer?

In Tores bevinden zich twee slaapkamers met elk twee 1-persoonsbedden, een grote woonkamer met televisie (Nederlandse kanalen), moderne badkamer en een ruime van alle gemakken voorziene keuken.

Het meer tväråträsk ligt pal tegenover het huis en het is het startpunt van onze sneeuwscootertochten.

Boek je een sneeuwscootertocht met 3 of 4 personen dan is dit jullie accommodatie.