Onthaasten Puur!

Wat kun je verwachten

Na een stevig Zweeds ontbijt passen we de overall, de schoenen en de helm. Daarna volgt een theoretische uitleg over de werking van de sneeuwscooter. Onder begeleiding van de gids trekken we met de sneeuwscooters diep de Laplandse wildernis in waar normaal alleen de rendieren en elanden komen.

We rijden door sprookjesachtig besneeuwde bossen en over bevroren meren en rivieren. De tochten zijn, afhankelijk van de omstandigheden en de vaardigheden van de groep, 60 tot 120km lang.De lunch nuttigen we onderweg buiten bij een verwarmend en knisperend houtvuur. De Lapse kookkoffie of een kop warme thee maken het compleet.

Bij thuiskomst staat er een heerlijke Zweedse maaltijd klaar, bereid met eerlijke producten van lokale leveranciers. Ons Laplandse menu bestaat uit eland- en rendierenvlees en wilde zalm. Na het avondeten verwarmen we voor de liefhebber de houtgestookte sauna of de badtunna (Lapse jacuzzi). Grote kans dat zich, al zittend in het weldadig warme water, boven je hoofd het spektakel van het magische Noorderlicht afspeelt. Moe maar voldaan gaan we slapen.

De Tochten

We hebben verschillende arrangementen. Vanaf een 1-daagse tocht tot een week-arrangement

Je winteravontuur bij Laplandtime is all inclusive, dus geen ongewenste verrassingen achteraf. Inbegrepen zijn: verblijf in onze accommodaties, gebruik van de sneeuwscooter, gebruik van de benodigde kleding (overall-, -schoenen-, helm), verzekering en benzine, alle maaltijden, transfer van en naar luchthaven Lycksele en van en naar de huskyfarm (indien van toepassing), gebruik van de sauna/badtunna, koffie/thee en frisdrank. Niet inbegrepen zijn de vliegtickets en alcoholische dranken


Introductie arrangement

Je verblijft 2 nachten op basis van volpension. We gaan er een hele dag op uit met de sneeuwscooter. Prijs voor dit arrangement: € 450 per persoon.
Klik de pijl voor het aanvraagformulier

Midweek arrangement

Je verblijft 4 nachten op basis van volpension. We gaan 3 dagen er op uit met de sneeuwscooter en maken iedere dag een andere tocht. Je krijgt een onvergetelijke indruk van de weidsheid van de Laplandse natuur. De prijs voor dit arrangement: € 1190 per persoon. Eventueel ruil je tegen meerprijs van € 100 één sneeuwscootertocht om voor het huskieavontuur.
Klik de pijl voor het aanvraagformulier

Volle week arrangement

Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. 3 Hele dagen sneeuwcooteren en iedere dag maken we een andere tocht. Bij dit arrangement ga je ook een dag met de huskies op pad, waarbij je zelf een slede bestuurt. Één dag bind je de sneeuwsrackets onder en maak je een prachtige wandeling in de vorm van een speurtocht door onze "achtertuin". De week wordt vol gemaakt met een bezoek aan een Same met zijn rendieren, hier heb je de mogelijkheid om de rendieren te voeren en ze van heeeel dichtbij te fotograferen. Als kers op de taart ga je ook nog een avond heerlijk ontspannen genieren in onze Hottub, de Laplandse jaccuzi. Tijdens het weekarrangement is het ook mogelijk om een sneeuwscooter te delen. De prijs voor een volle week Lapland is € 1850 per persoon en bij gedeelde sneeuwscooter € 1650 per persoon.
Klik de pijl voor het aanvraagformulier

Kerst arrangement

Kerstmis is een heel speciale tijd in Lapland. Voor deze week hebben we een speciaal gezinsarrangement. Je verblijft 7 nachten op basis van volpension en de week is gevuld met sneeuwscooteren, een dag op pad met de huskies, we gaan op bezoek bij een Same (rendierenhouder) waar je meer leert over het leven van dit nomadenvolk en waar je de rendieren van heel dichtbij zult meemaken. Verder staat er een sneeuwschoenwandeling op het programma en kan de liefhebber zijn geluk beproeven tijdens het ijsvissen. Deze kerstweek is slechts beschikbaar voor één gezin, dus vol is vol. De prijs voor dit arrangement is € 1490 per volwassene en € 1190 per jong-volwassene (12-16 jaar).
Klik de pijl voor het aanvraagformulier

Laplandtime video's

Een video impressie van onze Laplandwinter

Impressie van ons kerstarrangement gemaakt door een van onze gasten

Sneeuwscooteren bij Laplandtime

Stoppen voor een groep overstekende elanden