Onthaasten Puur!

Kleding

De winter in Lapland duurt ongeveer 7 maanden en gaat gepaard met veel, vaak héél veel, sneeuw en lage temperaturen. Het is dan ook belangrijk om je goed te kleden als je naar buiten gaat. Daarbij is het belangrijk dat je meerdere lagen kleding aantrekt.

Hieronder volgen enkele tips

Het is niet nodig om veel geld uit te geven aan dure winterkleding. Laplandtime wil het zo gemakkelijk mogelijk voor je maken en zorgt voor de scooteroverall, -schoenen en -helm.
Indien van toepassing: De huskyfarm zorgt voor een warme overall en laarzen.
Neem ook badkleding mee voor in de sauna en/of badtunna.

Net als in heel Zweden is het ook bij ons gebruikelijk om je schoenen uit te trekken bij de voordeur. Neem derhalve voor binnenshuis een paar warme pantoffels mee. Koffie, thee, bronwater, en frisdrank is in de arrangementsprijs inbegrepen. Op de badkamer is een föhn aanwezig. Wij zorgen ook voor de douche-handdoeken.

Zweden heeft als muntsysteem nog steeds de kroon. In Lapland kom je met euro's niet erg ver en de dichtstbijzijnde pinautomaat is 100km rijden. Je arrangement is inclusief zo ongeveer alles behalve alcoholische drank en een eventueel souvenir. Als je een van beide op je lijstje hebt staan neem dan ook wat kronen mee.

Sluit een reisverzekering avontuurlijke activiteiten af en check of je ziektekostenverzekering een buitenland dekking heeft. Neem daarvan ook een bewijs mee. Degene die een sneeuwscooter bestuurt dient verder het rijbewijs mee te nemen.
Zorg dat je paspoort of id-kaart geldig zijn.